Book et besøg

Hjem  /  Privat  /  Varmepumper  /  Installation

Installation af varmepumper

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner
Medarbejder står og klargør kobberrør på værksted.

INSTALLATION AF EN VARMEPUMPE TRIN FOR TRIN

I Klimadan beskæftiger vi kvalificerede personer i hele kæden – fra produktion til færdig installation. Du kan derfor være helt tryg ved, at Klimadan leverer en løsning, der er dimensioneret korrekt, installeret korrekt og bliver serviceret korrekt. Det giver dig et varmepumpeanlæg, der de næste mange år vil sikre dig en grøn og vedvarende energiløsning.

Selve installationen udføres normalt forholdsvis hurtigt. Vores egen montageafdeling kontakter dig, og planlægger hvornår installationen skal foregå. Ved jordvarme er fire ugers høringsfrist hos kommunen, for at få lov til at grave slanger ned – Det behøver du dog ikke bekymre dig om; vi klarer dialogen med kommunen og andre interessenter for alle vores kunder.

Du vil normalt opleve et par timer uden varme, men det blot lige inden varmepumpen overtager arbejdet.

Klimadan er specialister i fremstilling af varmepumper. Nedenfor har vi samlet en trin-for-trin-guide, der beskriver processen med installationen – i det her tilfælde er det nedgravning af jordvarme.

  • Klimadan har det overordnede ansvar for installationen. Vi vælger kyndige underentreprenører på de områder, hvor det er nødvendigt – f.eks. til elektriske tilslutninger og nedgravning af jordslanger.
  • Gravearbejdet begynder så snart entreprenørfirmaet ankommer. De udfører nedgravning af slanger og brønde, ligesom de reetablerer jorden bagefter ved en grovplanering.
  • Arbejdet inde i huset begynder med at fjerne den gamle kedel (ved udskift).
  • Den nye varmepumpe sættes på plads og tilsluttes jordslangerne.
  • Herefter tilsluttes varmepumpen til radiatorer, gulvvarme og varmt vand.
  • Når varmepumpen er installeret, vil Klimadan give dig en grundig gennemgang af anlægget og vise dig, hvordan du betjener din nye varmepumpe.

Vigtigt for valget af varmepumpe

Når du skal finde ud af, hvilken varmepumpe der passer til netop dit behov, spiller mange faktorer ind. Hvordan bor du, hvor mange er der i husstanden, hvor stort er behovet for varmt vand? Og måske frem for alt: Lever anlægget op til det anførte, og er installatøren i stand til at montere varmepumper?

Effektivitetsgraden (COP-værdien)

Virkningsgraden – også kaldet COP (Coefficient of Performance) – er et udtryk for effektiviteten af varmepumpen under forudbestemte betingelser; COP er derfor ikke en gennemsnitlig beregning af virkningsgraden set over et år.

Årsvirkningsgraden – også kaldt SCOP (Season Coefficient of Performance – sommetider betegnet som ÅCOP på dansk) er, i modsætning til COP, den gennemsnitlige beregning af virkningsgraden set over et år. SCOP er derfor den bedste indikator til at vurdere, hvor effektiv en varmepumpe er. SCOP er et langt mere retvisende mål for en varmepumpes effektivitet, da man udregner gennemsnittet af hele året i både de varme sommermåneder og den kolde vinterperiode. De fleste producenter vælger at rapportere varmepumpens effektivitet som COP (Coefficient Of Performance).

Husk at tænke dig om

Du er nødt til at være forsigtig, når det handler om effektivitet. En høj COP-værdi målt ved særlige betingelser, uden at tage højde for energiforbrug af alle systemkomponenter – såsom cirkulationspumper – kan give tilsyneladende høje værdier.

En COP-værdi kan udregnes med udgangspunkt i mange forskellige temperatursæt (inde-/udetemperaturer). Derfor er det vigtigt, at du sammenligner COP-værdier ud fra de samme forudsætninger.

Selvom SCOP er mest retvisende, er den dog stadig en teoretisk udregnet værdi, som ikke nødvendigvis afspejler virkeligheden. Bygningens størrelse, geografiske placering og hvor mange mennesker, der bor i den, er nogle af de faktorer, der påvirker det overordnede billede.

En stor del af investeringen i en varmepumpe handler om tryghed og sikkerhed i at få den nødvendige service både før, under og efter installationen. Klimadan tilbyder dig et serviceabonnement, så du kan være sikker på altid at få den nødvendige service.

Læs mere

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.