Book et besøg
Dekoreret Klimadan bil med anhænger holder foran Klimadans bygning i Ikast.

Hjem  /  Om Klimadan

Om Klimadan

Klimadan bygningen i Ikast set udefra.

Om Klimadan

Klimadan har i over 40 år arbejdet med vedvarende energiløsninger med varmepumper til private boliger, industri- og forsyningssektoren og landbruget. Vi er eksperter, når kartoflerne og gyllen køles, swimmingpoolen varmes og når energien i luften, vandet og jorden skal udnyttes. Klimadan er din partner, når du vil have billig, grøn og vedvarende energi.

Klimadans ingeniører og designere har igennem årtier udviklet Klimadans egne varmepumper, kaldet COMBI-serien. 4. generation COMBI-pumperne bliver produceret og samlet af kompetente medarbejdere, på Klimadans produktionsanlæg i Ikast. COMBI-varmepumperne bliver konstant forbedre og opdateret, således de altid præsenteres som en værdig konkurrent blandt de bedste varmepumper på markedet.

Klimadan er også Danmarks hoveddistributør af de svensk-producerede varmepumper Thermia og de verdensomspændende og højteknologiske Carrier. Du får med andre ord ikke bedre varmepumper på markedet, end dem vi leverer til dig og din vedvarende energiløsning.

Sammen med vores helt egne teknikere, sikrer vores ingeniører og projektafdeling dig en tryghed i, at vi kender din løsning og at dit anlæg altid passer præcis til dine behov. Skulle uheldet være ude, har vi et landsdækkende netværk af teknikere, som alle årets dage er klar til at servicere dit anlæg.

Hos Klimadan møder du et dedikeret hold, der er med dig fra idé til færdiginstalleret anlæg. Vi rådgiver om alle facetter, og vi hjælper gerne med at søge tilladelser og tilskud. Klimadan er medlem af varmepumpeordningen (VPO), VarmePumpeFabrikantforeningen (VPF) samt kølebranchens miljøordning, VE-Godkendt og er ISO 9001 certificeret. Klimadan har kontor i Ikast og Roskilde.

To glade medarbejdere stå på lager, ved pakkebord.

Historie

Oliekrisen skubbede for alvor i gang i udviklingen indenfor varmepumper og jordvarmeanlæg, og det var i år 1980, at KH Nordtherm blev stiftet. Varmepumper var som energiløsning i Danmark ny som opvarmningskilde, og det gav mulighed for at udnytte overskudsvarmen i landbrugets dyrestalde. Teknologien gik sin sejrsgang under sloganet ”lad dyrene opvarme stuehuset”, og det satte for alvor gang i forretningen. Gennem 80’erne og 90’erne vandt KH Nordtherm stor respekt for deres teknologi og udvikling af varmepumpesystemer, som primært blev brugt i landbruget. Senere startede salget af varmepumper op til private og erhverv generelt.

I perioden 2007 til 2010 var KH Nordtherm en del af Danfoss gruppen, og fungerede under navnene Klimadan og KH Nordtherm, og fra 2013 alene under navnet Klimadan. Klimadan er i dag privat ejet.

Siden år 2005 har der været afsætning til både private og erhverv.

Klimadan er aktive i hele Danmark samt udfører også løsninger på forskellige eksportmarkeder.

I 2020 var der jubilæumsår hos Klimadan. Det var med glæde og stolthed, at vi kunne fejre, at vi har været en niche virksomhed indenfor bæredygtig energi igennem 40 år.

Klimadan er med hele vejen fra produktionen af varmepumper, til rådgivning, dimensionering, installation samt service og support. Det er grøn tryghed til private, erhverv og landbruget.

Klimadans ingeniører og designere har igennem årtier udviklet Klimadans egne varmepumper, kaldet Klimadan Nordic. Nordic-pumperne bliver produceret og samlet af kompetente medarbejdere, på Klimadans produktionsanlæg i Ikast. Nordic-varmepumperne bliver konstant forbedret og opdateret, således de altid præsenteres som en værdig konkurrent blandt de bedste varmepumper på markedet.

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.