Beregn din besparelse og få svar med det samme

En enkel og vedvarende løsning med jordvarme

Jordvarme er for dig, der vil have en enkel og nem løsning, der ikke kræver nogen form for vedligehold. Skal du bygge nyt hus eller skifte dit nuværende oliefyr eller elvarmen, er jordvarme en enkel og miljøvenlig erstatning.

Jordvarme dækker alle behov

Jordvarmeanlægget udnytter varmen i jorden til at lave varme i dit hus og til det varme vand i dine vandhaner. Et jordvarmeanlæg bruger strøm til at omdanne jordvarmen til energi, men på trods af det er jordvarme en miljørigtig opvarmningsform med store besparelser til både pengepung og CO2-regnskab. Et jordvarmeanlæg fra Klimadan kan til fulde dække hele din husstands varmebehov, så I ikke behøver andre varmekilder. Jordvarmen varmer dit hus godt op og sørger for, at der er varmt vand i vandhanerne.

Et jordvarmeanlæg holder desuden i mange år, så du ikke behøver bekymre dig om varmekilden i dit hus i mange år fremover. Med andre ord er du dækket godt ind både varmemæssigt, miljømæssigt og rent økonomisk, hvis du vælger jordvarme.

Jordvarme priser

Du kommer ikke til at fyre for gråspurvene, når du investerer i et jordvarmeanlæg. Løsningen skræddersyes sådan, at den nøjagtigt dækker dine behov. Generelt siger man, at du kan spare op til 60 procent på din varmeregning, hvis du skifter din eksisterende varmekilde som fx oliefyr eller træpillefyr ud med et jordvarmeanlæg.

Priser på jordvarme afhænger også af, hvilken type anlæg du vælger, men prisen for jordvarme er også afhængig af forholdene ved og i din bolig – fx hvilken type jord, du skal lægge dine slanger i, hvor stort dit hus er, og hvor godt dit hus er isoleret. Et jordvarmeanlæg koster typisk fra 100.000 -150.000 kroner og kan ofte være tilbagebetalt på 5 – 8 år. Og herefter er det ren besparelse.

Du har mulighed for at få et gratis og uforpligtende besøg af en energikonsulent fra Klimadan, som kan svare dig på, hvad en omlægning til jordvarme vil koste dig, og hvor meget der er at spare i forhold til andre opvarmningsformer.

Du kan læse meget mere om økonomien i et jordvarmeanlæg længere nede på denne side.

Hvem kan få jordvarme?

Tidligere sagde man, at jordvarme kun er godt til nybyggede eller nyere huse. Men det er en gammel skrøne. I dag er jordvarmeanlæggene udviklede til, at jordvarme anlæg også kan installeres med gavnlig virkning i ældre huse. Men hvis et jordvarmeanlæg skal være gavnligt i ældre huse, skal man dog måske udskifte sine ældre radiatorer til nye radiatorer, ligesom man muligvis skal have efterisoleret huset.

Lars Lilholt fik for et par år siden installeret et jordvarmeanlæg fra Klimadan. Lars Lilholt sparer en masse penge og passer på miljøet.

Læs også om Peter Horne Buhl fra Kolding. Han har investeret i et nyt jordvarmeanlæg og solceller. Han har 5000 kroner i energibesparelser hver måned.

Jordvarme dybde

Hvor stor en grund kræver jordvarme? Hvis du bor i et hus på omkring 150 m2, skal du bruge et areal på cirka 400 m2, hvor du kan grave jordslangerne ned. Jo større et hus du har, jo større et areal skal du have. Slagerne til jordvarmeanlægget skal graves ned i cirka en meters dybde. Det er i denne dybde, at jordvarme fungerer bedst. Det nemmeste er at bruge en minigraver eller lignende til at grave slangerne ned i den rette dybde til din jordvarme.

Jordslangerne kan lægges i jorden som netop en slange, der snor sig i én dybde – horisontalt – over et større areal. Men du kan også vælge at bore slangerne ned vertikalt – altså hvor rørene graves lodret ned i jorden. Her kan du læse mere om vertikal boring.

Lars Lilholt fra Silkeborg fik lagt cirka en kilometer slanger ned i en eng til sit jordvameanlæg fra Klimadan. Han er meget tilfreds med løsningen. Se Lars Lilholt fortælle om anlægget i videoen her.

Hvis du ikke har mod på at lægge jordslanger i jorden, kan du i stedet vælge at sætte solfangere op. Her kan du læse mere om forskellen mellem jordvarme og solvarme.

Jordvarme beregner

Hvis du er i tvivl, om det kan betale sig for dig at anskaffe et anlæg til jordvarme, kan du bruge en beregner, som kan beregne din cirka besparelse på at skifte din nuværende varmekilde ud med jordvarme.

Det tager ikke ret lang tid at beregne – hvis du bruger Klimadans beregner, har du et svar efter få minutter. Du skal dog altid kontakte en konsulent, hvis du vil have beregnet mere nøjagtigt, hvordan din besparelse vil blive, efter du har installeret et anlæg til jordvarme.

Beregner

Jordvarme anlæg

Der er mange fordele ved at installere et anlæg til jordvarme. Du opnår blandt andet disse fordele:

 • Høj årsvirkningsgrad
 • Lave vedligeholdelsesomkostninger
 • Stabilt varmesystem
 • Billig i drift

Hvis du overvejer at købe et jordvarmeanlæg, kan Klimadan hjælpe dig gennem hele processen lige fra beregning af, hvad du kan opnå af besparelse ved at skifte fx dit oliefyr ud med et anlæg til jordvarme, til vejledning i ansøgning om alle gældende tilladelser, som du skal indsende til din kommune, og installation af anlægget til jordvarme og efterfølgende service.

Det er en stor beslutning at investere i et jordvarmeanlæg, men med Klimadans professionelle vejledning er du i trygge og gode hænder.

Lad vores konsulent komme på besøg og bliv meget klogere på, hvilket jordvameanlæg, der passer til dine behov.

 

Få mere information

 

Bestil et gratis besøg

Med en varmepumpe eller jordvarmeanlæg, er der oftest mulighed for at spare rigtig mange penge på varmeregningen.

Kontakt en energikonsulent

Vi vil altid gerne høre fra dig og være behjælpelige med at svare på eventuelle spørgsmål.

Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)
Bliv ringet op

Hør mere om alle vores varmepumper og dine muligheder for en grønnere energiløsning.

Lars Lilholt fik installeret jordvarme fra Klimadan

 

 For to år siden fik Lars Lilholt installeret et jordvarmeanlæg fra Klimadan, og det har han ikke fortrudt.

 

 

Sådan fungerer jordvarme

 

1. JORDSLANGER

Jordslangen er en kraftig plastslange, der er designet til at have meget lang holdbarhed. Slangen nedgraves i én meters dybde, og slangens længde tilpasses husets varmebehov og jordtypen. Jordvarmeanlægget henter varmen fra jorden ved at cirkulere en frostsikker væske ud gennem jordslangerne og tilbage til varmepumpen. Jorden opvarmes af solen i sommerhalvåret, og varmen lagres i jorden, så̊ der er rigeligt til hele vinteren.

2. VARMEPUMPEN

Selve varmepumpen er den ’teknologiske kerne’ for jordvarmeanlægget. Varmepumpe er indbygget i et kabinet, og omsætter den lave temperatur for jordslangerne til centralvarme. Varmepumpen er forsynet med en avanceret styreenhed, som selv regulerer temperaturen efter behov, både sommer og vinter. Betjeningen foregår ganske enkelt via et display på fronten af kabinettet, som er på størrelse med en skabsfryser. Betjening kan også ske fra computer, tablet eller mobil via et online modul

3. CENTRALVARME

Centralvarmen er vand, som cirkulerer i radiatorerne og/eller gulvvarmen samt anvendes til at opvarme det varme brugsvand. Dette kredsløb fungerer på samme måde, hvad enten det er en varmepumpe, et oliefyr eller et gasfyr, som opvarmer centralvarmen.

Vidste du?

 • At hvis du har et oliefyr, kan du spare 50 – 60% på din varmeregning med et jordvarmeanlæg, hvilket betyder, at anlægget typisk er betalt tilbage på 5-8 år.
 • At et jordvarmeanlæg er utroligt driftssikkert, og kræver stort set ingen vedligeholdelse, dog skal der en gang om året foretages et lovpligtigt eftersyn af et autoriseret firma.
 • At et jordvarmeanlæg giver en 100% dækning af husets varmebehov, og der er således ikke behov for supplerende opvarmningskilder.
 • At en korrekt dimensioneret jordslange aldrig løber tør for energi, og der dannes derfor aldrig permafrost.
 • At en nedgravet jordslange ikke har nogen synlig effekt på bevoksningen i den del af haven, hvori jordslangen er nedgravet.
 • At jordvarme er en meget miljøvenlig form for boligopvarmning, da en stadig større del af Danmarks el laves af vindmøller.
 • At jordvarme har en meget positiv indvirkning ved beregning af energirammen for nye huse bygget efter det nye bygningsreglement.
 • At for hver kW man sender ind i en varmepumpe, får man mellem 2,5 og 5 kW varme igen.

Kan jeg få et billigt jordvarmeanlæg?

Prisen på et jordvarmeanlæg er en variabel størrelse, som afhænger af forholdene inde i huset og udenfor på grunden. Er huset i flere plan, bor der badeglade teenagere, og hvordan er bygningen isoleret?

De forhold udgør jeres behov for energi, og hvor meget energi, der skal bruges, er den væsentligste overvejelse at gøre sig; det er ud fra jeres behov, anlægget dimensioneres til at kunne levere den rette mængde energi uden at noget går til spilde.

Energibehovet og andre forhold på grunden, såsom grundens størrelse og jordtype, der skal graves i, er med til at afgøre, hvilken dimensionering, dit anlæg skal have. En korrekt dimensionering er det vigtigste, for du får et jordvarmeanlæg, der passer til dit behov og som også giver en økonomisk gevinst. Men det er også med dimensioneringen, prisen varierer.

Et højt forbrug skal matches med en højere dimensionering, som kræver flere meter nedgravede slanger, end et lille forbrug, der ikke kræver ligeså meget af jordvarmeanlægget, og dermed færre meter slanger og et mindre stykke gravearbejde.

Det er ingen hemmelighed, at et jordvarmeanlæg er en stor investering, som oftest – med forbehold for forskellige forhold og forbrug – beløber sig til et beløb på mellem 100.000 og 250.000 kr. Med i den pris er Klimadans mange års erfaring og rådgivning fra vores kompetente  eksperter, ansøgning om tilladelse hos kommunen, nedgravning, opsætning, fem års garanti og service med vagtordning.

Når investeringen er lavet, er anlægget typisk betalt efter fem til syv år, og med en mangeårig levetid er du efterfølgende sikret stort set gratis energi til hele dit hus i mange år.

Tabellen illustrerer en typisk husstands økonomi med jordvarmeanlægget.

Størrelse på husstand120 Kvm
Byggeår1986
Nuværende opvarmningEl opvarmning
VarmepumpetypeJordvarmeanlæg
Din økonomi for nyt anlæg90.000
Forbrug pr år i kr.
Gammelt el anlæg24.945 kr.
Nyt jordvarmeanlæg8.309 kr.

 


Væske/vand jordvarme
Kombinationsløsninger jordvarme
Tryghed
Landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du fem års totalgaranti på din varmepumpe og serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.

Vi bruger cookies til at forbedre din besøgsoplevelse på vores hjemmeside. Læs mere…