Book et besøg
Rør og tilkoblinger på varmepumpeanlæg.

Hjem  /  Privat  /  Luft-til-vand

Luft-til-vand

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner

Derfor er en luft-til-vand varmepumpe en god løsning

For dig, der vil have en enkel og nem løsning, der ikke kræver nogen form for vedligehold, men hvor pladsen ikke er til jordvarme. Skal du bygge nyt hus eller skifte dit nuværende olie- eller gasfyr, er jordvarme en enkel og miljøvenlig erstatning. Book et besøg og lad os skræddersy en løsning, som passer dig.

  • Spar op til 45–65% på din varmeregning, hvis du skifter din varmekilde ud med en luft/vand varmepumpe.

  • Tilbagebetalingstiden typisk 5-8 år.

  • Det er nemt at betjene, næsten vedligeholdelsesfrit.

  • Det er en fremtidssikret og bæredygtig løsning.

Lad luften opvarme din bolig med en luft til vand varmepumpe

Luft/vand er for dig, der vil have en enkel og nem løsning, der ikke kræver nogen form for vedligehold, men hvor pladsen ikke er til jordvarme. Skal du bygge nyt hus eller skifte dit nuværende olie- eller gasfyr, er jordvarme en enkel og miljøvenlig erstatning. Book et besøg og lad os skræddersy en løsning, som passer dig.

Pladsbesparende og grøn

En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i udeluften til at producere varme og varmt vand i huset, og kan fungere som eneste varmekilde i boligen. Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Udedelen sender udeluften forbi varmepumpen. Udedelen fylder kun ganske lidt, hvilket gør denne løsning til et glimrende alternativ til jordvarme, hvis pladsen er trængt. Indedelen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter leder varmen ud i husets radiatorer og/eller gulvvarme, og producerer det varme brugsvand.

Overvejer du at udskifte dit olie- eller pillefyr er der rigtig mange penge at spare ved at omlægge til et luft-til-vand-system. Et energianlæg med en luft til vand varmepumpe kræver ikke så meget plads. Sammenlignet med et jordvarmeanlæg er den økonomisk vinding ikke ligeså stor, men haven skal ikke graves op.

Teknikken er meget miljøvenlig, da der ikke anvendes fossile brændstoffer.

Læs mere i vores brochure om luft til vand varmepumper og få mere at vide i datablad for Thermia iTec.

Lad vores konsulent komme på besøg, og bliv meget klogere på, hvilken varmepumpe der passer til dine behov.

Vidste du, at der 15. oktober 2020 trådte en ny tilskudsordning i kraft? Det betyder, at hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr, din biokedel eller din elvarme ud med en grønnere varmeløsning, fx en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, kan du få cirka 30% af din investering dækket af tilskudsordningen.

Læs mere om tilskud

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

Luft til vand-varmepumper fungerer stort set på samme måde som væske/vand-varmepumper. Forskellen ligger i den måde varmen optages. I stedet for jordslanger bruges en opsamler, som er placeret over jorden. Varmen udnyttes derfor gennem luften, men processen inde i bygningen er den samme.

Se videoguides om luft til vand varmepumper, for at blive klogere.

Luft/vand varmepumper

Kombinationsløsninger

Diverse

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner