Book et besøg
Smuk sø omgivet af grønne træer og eng. Den blå himmel spejler sig i søen.

Hjem  /  Privat  /  Søvarme

Søvarme

Udnyt søens varme som en effektiv varmeløsning

Søvarme udnytter energien i vand og kan hente energi fra langt de fleste søer.

Udnyt din sø til opvarmning af boligen

Systemet fungerer på samme måde som jordvarme, hvor det dog her er gennem vandet varmen bliver optaget. Det giver faktisk en endnu mere effektiv varmeløsning, da temperaturen i vandet er højere end i jorden.

Selvom anlægget bruger strøm til at omdanne søvarme til energi, er søvarme en miljørigtig opvarmningsform, som giver dig store besparelser på varmeregningen. Desuden er et søvarmeanlæg fra Klimadan i stand til at dække dit hus’ fulde varmebehov.

Løsningen skræddersyes sådan den nøjagtigt dækker dine behov. Prisen er afhængig af forholdene i din bolig, og du har derfor mulighed for et gratis og uforpligtende besøg af en konsulent, som kan svare dig på, hvad en omlægning til søvarme vil koste, og hvor meget der er at spare i forhold til andre opvarmningsformer.

Vi hos Klimadan er med til at hjælpe dig gennem hele processen med professionel vejledning og svar på alle de spørgsmål, der måtte melde sig.

Søvarme er ikke nær så udbredt i Danmark som jordvarme. Dette skyldtes, at søvarme kræver en række kommunale tilladelser, som er svære at opnå.

Vidste du, at der 15. oktober 2020 trådte en ny tilskudsordning i kraft? Det betyder, at hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr, din biokedel eller din elvarme ud med en grønnere varmeløsning, fx en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, kan du få cirka 30% af din investering dækket af tilskudsordningen.

Læs mere om tilskud

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner