Book et besøg

Hjem  /  Hammershus Besøgscenter

Klimadan løsning i Hammershus Besøgscenter

Klimadan bil på parkeringsplads. I baggrunden ses Hammershus middelalderbefæstning.

Den største borgruin i det nordlige Europa

Hammershus er Skandinaviens største middelalderbefæstning. Den er beliggende 74 meter over havets  overflade på den nordlige spids af Bornholm. Hammershus befæstningen blev opført i starten af det 13. århundrede, og længe troede man at borgen blev bygget som et privat opholdssted for Ærkebiskoppen af Lund. Nyere beviser antyder dog, at det var konstrueret som en kongelig bopæl for Valdemar II af Danmark og som base for Danske korstog.

I 2018 stod et nyt besøgscenter klar. Det strækker sig over et område på omkring 850 m2 og har et udstillingsrum, souvenierbutik og restaurant. Der er åbent hele året rundt.

Hammershus Besøgscenter drager fordel af varmepumper – dimensioneret, installeret og serviceret af Klimadan. Til dette projekt har Klimadan valgt at benytte en varmepumpe fra Thermia, model MEGA XL (21-88 kW) med inverter teknologi. Energien hentes i jorden via 2000 meter jordslanger.

Løsningen sørger for bæredygtig og ekstremt energieffektiv opvarmning og køling til besøgscentret.

Hammershus Besøgscenter er et fremragende eksempel på moderne arkitektur, der perfekt blandes ind i  dets historiske landskab og samtidig bruger et højt niveau af bæredygtig og grøn teknologi.

Se video om Hammershus Besøgscenter.

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.