Book et besøg

Hjem  /  Sven, Randers

Jordvarmeanlæg til Svens drømmehus i Randers

Varmepumpe montering

Fremtidens bolig fortjener fremtidens varmeløsning

Klimadan har leveret fremtidens jordvarmeløsning til Svens nybyggede drømmebolig i Randers.  

Sven har bygget sit drømmehus på toppen af Over Hornbæk med en fantastisk udsigt ud over Gudenådalen. I den forbindelse, har han investeret i en jordvarmeløsning fra Klimadan.

– Oplevelsen med Klimadan har kun været positiv, ingen tvivl om det

Fra drøm til realitet

Byggeriet begyndte i 2018 og i dag mangler Sven efterhånden kun at få monteret et gelænder, lagt gulv på terrassen og et par andre småting. Tilbage i 2018, var jordvarmeslangerne noget af det første, som blev gravet ned på den tomme grund. Da huset befinder sig på en meget skrånende grund med træer, blev slangerne placeret i lodrette boringer. Sven har syv boringer på grunden og hver boring er ca. 60 meter dybe. I August 2019 blev selve varmepumpen installeret på nederste etage i teknikrummet.

– Jeg har drømt om det her hus i mange år, så det er en fornøjelsen næsten at være færdig

Huset er imponerende 500m2 fordelt på tre etager, med store panoramavinduer fra gulv til loft. Alt er nøje planlagt og designet ned til mindste detalje. Huset er et smarthus med alt lige fra elevator, automatiserede døre og vinduer til indbygget højtalersystem. Hele huset kan tilmed styres direkte fra mobiltelefonen.

Illustration af jordslanger gravet ned i have på parcelhusgrund.

Fremtidens varmeløsning giver grøn tryghed og grøn økonomi

Det var vigtigt for Sven at få det bedste. Valget faldt derfor på en Thermia Diplomat Optimum G3 fra Klimadan med passiv køl og Thermia Online.

Varmepumpen kan yde op til 13 kilowatt og kan derfor let opvarme det nybyggede lavenergihus. Derudover kan anlæggets passive kølesystem, transportere noget af varmen fra huset og lagre denne i jorden. Dette sikrer Sven og hans hustru en svalende effekt og optimal komfort.

– Vi skal bo her resten af livet, derfor skal alt bare fungere, fortæller Sven.

Anlægget har ydermere Thermia Online installeret, hvilket gør, at Sven selv kan styre varmepumpen hvor som helst og når som helst. Han kan ligeledes benytte sig af Thermia Onlines kalenderfunktion, hvor det kan bestemmes, hvornår varmepumpen skal skrue op eller ned. Alt sammen på telefonen, ligesom for resten af huset.

Sven forventer heller ikke den helt store regning for driften af varmepumpen.

– Jeg forventer en samlet regning på ca. 12.000 kroner om året for varmt brugsvand og varme til huset, og for 500m2er det jo ikke så galt, siger Sven glad.

Sven anbefaler Klimadan

– Jeg kan godt anbefale Klimadan, de ved hvad de laver og de har nogle fantastiske produkter. Anlægget passer sig selv og hvis det er, så kan jeg styre det på min mobil. Jeg skal heller ikke tænke på det mindste problem, med den tilhørende tryghedsaftale i hus.

Rejsen har været lang, men nu kan familien snart læne sig tilbage og nyde det gode resultat. Huset forventes at være færdigt inden udgangen af 2020.

Læs mere om jordvarme fra Klimadan.

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner
Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.