Book et besøg

Hjem  /  Peter Horne Buhl, Kolding

Jordvarmeanlæg til Peter Horne Buhl i Kolding

HPC anlæg.

Nyt jordvarmeanlæg til den gamle gård

Peter Horne Buhl har investeret en god portion penge i et nyt jordvarmeanlæg og solceller – i stedet for at sætte dem i aktier eller lignende. Hver måned ryger der 5000 kroner i energibesparelser ind på hans konto.

Det har helt sikkert været en kold fornøjelse at bo i den gamle gård lidt nord for Kolding dengang for flere hundrede år siden, da den blev bygget. Men i dag er det en sand fornøjelse, for Peter Horne Buhl har nemlig investeret i et jordvarmeanlæg fra Klimadan, som holder familien tryg og varm.

– Det er jo et gammelt pivutæt hus, så jeg var noget spændt på, om et jordvarmeanlæg ville kunne gå til huset. Men de bekymringer er blevet gjort til skamme, for vi har aldrig haft så godt et indeklima, siden at vi installerede jordvarmeanlægget, siger Peter Horne Buhl og tilføjer:

– Vi har en god, stabil varme, og systemet justerer selv varmen til opvarmning af huset og sikrer, at det varme vand i vandhanerne er over de 65 grader, som det skal være for at slå legionella-bakterier ihjel.

Farvel til fast brændsel

Stuehuset er 220 kvadratmeter og har ikke altid ligget lige her, hvor det gør nu.

– Huset blev flyttet fra Nr. Bjert til her, hvor det ligger nu, fordi min oldefar blev uvenner med sin bror – og så flyttede han stuehuset. Jeg er den 11. generation i huset, siger Peter Horne Buhl.

Første oktober 2019 skiftede han træpillefyret ud med jordvarmeanlægget. De 1000 meter jordslanger blev gravet ned på en nærliggende mark.

– Tidligere buldrede vores radiatorer derud af om vinteren, og så luftede vi ud, når det blev for varmt. Nu styrer anlægget selv temperaturen – vi skal ikke røre en finger. Det er virkelig smart, siger Peter Horne Buhl.

Et jordvarmeanlæg som det, Peter Horne Buhl har installeret, er stort set vedligeholdelsesfrit.

– Jeg er tidligere landmand og vant til at fyre med halm og siden træpiller, og jeg kunne godt lide den tur ud til fyret hver dag – så den savner jeg faktisk lidt. Der er jo slet, slet ikke så meget vedligehold ved et jordvarmeanlæg. I dag kigger jeg jo kun til det af ren nysgerrighed og så for lige at holde øje med det, fordi det er så nyt. Men jeg kan godt forstå de folk, som faktisk nyder, at de ikke skal fyre op og pille ved fyret hele tiden, siger Peter Horne Buhl.

Oplever Peter Horne Buhl problemer med jordvarmen, kan han få hjælp af Klimadans serviceteknikere – alle årets dage.

Service giver tryghed

Oplever Peter Horne Buhl problemer med jordvarmen, kan han få hjælp af Klimadans serviceteknikere – alle årets dage.

– Jeg synes, det er virkelig god service, at jeg kan ringe og få hjælp en lørdag aften eller søndag formiddag. Det har jeg ikke været vant til tidligere. Det betyder jo også, at jeg godt kan tage hjemmefra i et par dage og stadig være tryg – hvis der opstår et problem, så står min kone ikke med håret i postkassen, men kan ringe efter hjælp, understreger Peter Horne Buhl.

Peter Horne Buhl fik installeret solceller samtidig med jordvarmeanlægget – for at få adgang til billig strøm til at drifte jordvarmeanlægget med. De to investeringer betyder, at familien sparer en pæn klat penge hver måned.

– Jeg kunne have valgt at sætte pengene i banken, men i dag taber man jo penge på at have penge til at stå i banken. I stedet valgte jeg at investere pengene i jordvarme og solceller, og det betyder, at jeg hver måned sparer cirka 5000 kroner, i forhold til da jeg skulle betale for træpiller og almindelig strøm til drift af træpillefyret og stuehuset. Det er da en del penge, og jeg vil klart anbefale andre at investere deres penge på denne måde, fastslår Peter Horne Buhl.

Læs mere om jordvarme fra Klimadan.

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.