Book et besøg

Hjem  /  Campus Bornholm

Jordvarmeanlæg til Campus Bornholm

Jordvarmeanlæg på Campus Bornholm.

Klimadan sørger for et bæredygtigt Campus Bornholm

Der venter en stor omstilling for Bornholm, der i 2008 besluttede, at den danske klippe ø i 2025 skal være et bæredygtigt og 100% CO2-neutral. Derfor var der et naturligt fokus på bæredygtighed og grøn, vedvarende energi, da byggeriet af Campus Bornholm i Rønne gik i gang.

Målet var at skabe ét hus til alle øens ungdoms- og videregående uddannelsesinstitutioner, hvor elever og unge på kryds og tværs af uddannelser skulle dele en hverdag og sammen skabe et attraktivt studiemiljø.

Campus Bornholm udgør cirka 21.000 m2 og huser cirka 1.900 elever, kursister, studerende og medarbejdere, stiller store krav til energiforsyningen. Som underleverandør til Ribe VVS Service var Klimadan, som er en af landets førende indenfor vedvarende varmepumpeløsninger, med hele vejen i arbejdet med en bæredygtig energiløsning.

Kraftfulde varmepumper fra Thermia

Klimadan stod for at levere både varme og køling samt varmt brugsvand til Rønnes nye, store uddannelsescampus. Her sørgede Klimadan for den korrekte dimensionering, levering og installering af et jordvarmeanlæg, der består af tre Thermia Mega XL-varmepumper (21-88 kW), som via 9 kilometer nedgravede jordslanger udnytter jordens varme.

Det intelligente jordvarmeanlæg justerer selv løbende produktionen af varme og køling efter det aktuelle behov, hvilket betyder at anlægget på intet tidspunkt producerer hverken for meget eller lidt energi.

Et bæredygtigt skoleeksempel

Bygningen får sit elektricitetsbehov dækket af 1.1000 m2 solceller, mens Klimadans jordvarmeanlæg dækker Campus Bornholms behov for varme og køling og sørger for et behageligt indeklima. Klimadan var derfor en vigtig spiller i arbejdet med at gøre bygningen 100 % bæredygtig.

– Takket være den moderne og højteknologiske udnyttelse af jordvarmen, er vi sikret et behageligt indeklima for vores studerende og ansatte, mens vi støtter målet om en 100% CO2-neutral ø, siger byggechef, Dennis Gullmann Falk.

Den bæredygtige profil har gjort Campus Bornholm til et skoleeksempel og har hævet standarden indenfor bæredygtigt byggeri i Danmark, mens den tidsløse arkitektur og design sikrede prisen som ”Årets Byggeri” i 2018.

Se video om Campus Bornholm.

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.