Book et besøg
Sådan virker en varmepumpe. Illustration der beskriver hvordan en varmepumpe fungerer.

Sådan fungere et jordvarmeanlæg

1. Jordslanger

Jordslangen er en kraftig plastslange, der er designet til at have meget lang holdbarhed. Slangen nedgraves i én meters dybde, og slangens længde tilpasses husets varmebehov og grundens jordtype. Jordvarmeanlægget henter varmen fra jorden ved at cirkulere en frostsikker væske ud gennem jordslangerne, som stiger i temperatur og kommer opvarmet tilbage til varmepumpen. Jorden opvarmes af solen i sommerhalvåret, og varmen lagres i jorden, så̊ der er rigeligt til hele vinteren.

2. Varmepumpen

Selve varmepumpen er den ’teknologiske kerne’ for jordvarmeanlægget. Varmepumpe er indbygget i et kabinet, og omsætter den lave temperatur for jordslangerne til centralvarme. Varmepumpen er forsynet med en avanceret styreenhed, som selv regulerer temperaturen efter behov, både sommer og vinter. Betjeningen foregår ganske enkelt via et display på fronten af kabinettet, som er på størrelse med en skabsfryser.

3. Centralvarme

Centralvarmen er vand, som cirkulerer i radiatorerne og gulvvarmen samt anvendes til at opvarme det varme brugsvand. Dette kredsløb fungerer på samme måde, hvad enten det er en varmepumpe, et oliefyr eller et gasfyr, som opvarmer centralvarmen.

Find svar på flere spørgsmål om din varmepumpe

Hjælp til din varmepumpe
Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.