Book et besøg

Hjem  /  Energi Ikast

Varmepumpe hos Energi Ikast

Energi Ikast hovedkontor.

Overskudsvarmen genbruges hos Energi Ikast

Ikast Værkerne efterlever også selv deres eget slogan: ‘Vi gør varmen grøn’. Det er ikke kun kunderne, som nyder godt af, at Ikast Værkerne har tanke for miljøet. Også på eget domicil udnytter man, hvad der før var spildvarme til opvarmning af administrationsbygningen.

Ikast Værkerne er en virksomhed med mange aktiviteter. Heriblandt nyder mange kunder at kunne bruge deres fiberforbindelse til lynhurtigt og stabilt internet og TV. Serverne til styring af datatrafikken i fibernettet står i et serverrum hos Ikast Værkerne, og den varme der opstår, når serverne bliver kølet ned, blev før sendt op til gråspurvene. Men det hører nu fortiden til.

– For et par år siden blev der skabt en god kontakt med Klimadan. Vi fik rådgivning om muligheden for at bruge den overskydende varme fra serverrummet til opvarmning af administrations- og lager bygninger, siger Kaj Hansen, direktør for Ikast Værkerne.

Gennemgang af Ikast Værkernes system og de efterfølgende beregninger viste, at der ved at installere en varmepumpe fra Klimadan, var mange penge at spare på varmebudgettet hvert eneste år.

– Udover at vi sparer mange penge på opvarmning af administrations- og lagerbygninger hvert år, så er dét, at vi har installeret en varmepumpe også med til at styrke vores grønne profil. Det giver en god fornemmelse at vide, at vi er med til at erstatte fossilt brændstof med bæredygtig energi via en varmepumpe, og vi sparer udledning af Co2 til gavn for vores fælles miljø, siger Kaj Hansen, og fortsætter:

– Selve installationen af varmepumpen gik fint. Der var en klar aftale fra starten af, hvem der skulle gøre hvad, og til hvilken pris, og det gjorde vi så begge parter. Det betød, at projektet blev implementeret gnidningsløst.

Ikast Værkerne leverer elnetydelser til 8.300 kunder, fjernvarme til 7.500 kunder og fibernet til 3.300 kunder.

Klimadan medarbejder på vej ind i bil.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.