Book et besøg
To medarbejdere står på værksted og taler.

Hjem  /  Service  /  Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar på alt hvad du skal vide om varmepumper og jordvarme

Overvejer du at skifte til en varmepumpe eller jordvarme? Vi dykker ned i, hvordan varmepumper fungerer, hvorfor de er bedre for klimaet, og hvad det vil sige når en varmepumpe er “Smart Grid Ready”. Få klare og enkle svar på dine spørgsmål om opvarmning, og bliv klogere på, hvorfor varmepumper er et godt valg for både pengepungen og miljøet.

Spørgsmål og svar om varmepumpe

Når du skal vælge en varmepumpe, der er rigtig til dig, er der flere ting du skal kigge på.

1. Størrelsen på dit hus/ejendom
2. Dit samlede energiforbrug
3. Plads til rådighed (jordvarme eller luft til vand varmepumpe)
4. Økonomien du vil bruge på din varmeløsning.

Det kan være svært selv at danne sig et overblik over de ting, så derfor sender vi en erfaren medarbejder ud til dig. Så vi sammen kan snakke alle mulighederne igennem og finde den helt rigtige varmepumpe, der passer til netop dit behov.

Book et uforpligtende møde her

Størrelsen på en varmepumpe afhænger af flere faktorer:

1. Hvor stort er dit hus/ejendom?
2. Hvor mange bor i husstanden?
3. Hvad er dit behov for varmt vand?

Vi står klar til at hjælpe med at afdække dine behov og finde netop den varmepumpe, der dækker dem.

Book et uforpligtende møde her

Prisen på en varmepumpe varierer meget alt efter kvalitet og størrelse. Vores priser på varmepumper starter fra 66.000 kr. (1x udedel og 1x indedel.)

Vi står klar til at udregne et tilbud på præcis den varmepumpe, der dækker dine behov. Find alle vores kontaktoplysninger her:

Find vores kontaktoplysninger her

Prisen på en varmepumpe afhænger af anlæggets størrelse og kvalitet. Endvidere har det også indflydelse på prisen, om du køber en luft til vand varmepumpe eller skal bruge et jordvarmeanlæg.

Vi hjælper med at afdække dine behov og finde en pris på den varmepumpe, der passer til dig.

Book et uforpligtende møde her

Ja, der er stor forskel på varmepumper og deres kvalitet. Det kan være meget svært som forbruger at se forskellen, så derfor er det meget vigtigt at søge professionel rådgivning.

Hos Klimadan står vi klar til at yde den rådgivning. Ring og få en snak med en af vores erfarne medarbejdere, og bliv klogere på vores varmepumper samt hør mere om deres kvalitet.

Find vores kontaktoplysninger her

Forskellen på luft til vand og luft til luft er stor.

Luft til vand-varmepumper er normalt en komplet løsning til centralvarme, der både dækker radiator/gulvvarme og varmt brugsvand til vandhane og bruser.

Luft til luft-varmepumper består normalt kun af en udedel og en indedel, som blæser varm luft/køling ind i et enkelt rum.

Som udgangspunkt regner vi med en levetid på 15-20 år for en luft til vand-varmepumpe.
For et jordvarmeanlæg plejer vi at regne med over 20 år.
Jordvarmeslanger, der bliver gravet ned, har en normeret levetid på 75 år. De kan derfor genanvendes til flere anlæg.

Her er svaret ja!

Når man skifter husstandens primære varmekilde til luft til vand eller jordvarme, kan man tilmelde elvarmeordning hos sit elselskab og få elafgiften nedsat til 1 øre/kWh for al husstandens forbrug over 4.000 kWh (husholdningsgrænse). Det kræver, at du får tilrettet boligens varmekilde i BBR.
For erhvervskunder er der en lignende ordning med el til rumvarme.

Ring og få en snak med en af vores erfarne medarbejdere, og hør, hvordan det fungerer.

Find vores kontaktoplysninger her

Nej.

Luft til vand-varmepumper og jordvarmeanlæg er de to billigste måder at opvarme sit hus.

Hvor meget strøm en varmepumpe bruger afhænger af ejendommens energibehov.

Eksempelvis vil et hus på 130 kvm have et anslået forbrug der vil ligge imellem 3500-3700 kWh/år.

Ring og få en snak med en af vores erfarne energikonsulenter. De hjælper gerne med at udregne strømforbruget.

Find vores kontaktoplysninger her

Sådan fungerer en varmepumpe:

1. Varmepumpen samler varme fra jorden, luften eller vandet udenfor.
2. Varmepumpen bruger en speciel proces til at gøre den indsamlede varme endnu varmere, så den kan bruges til at opvarme dit hjem.
3. Den opvarmede luft eller vand bliver sendt ind i dit hjem og fordeles i radiatorer, gulvvarme eller lignende.
4. Når varmen er afleveret i huset, starter processen igen. Varmepumpen fortsætter med at hente varme udenfor og sende den ind i huset.

Ønsker du en mere dybdegående og teknisk forklaring, kan du læse mere her:
Læs mere her

Ja!
Du kan søge tilskud til din varmepumpe, hvis du bor uden for et fjernvarmeområde og ikke allerede har en varmepumpeløsning. Tilskuddet kan søges fra Energistyrelsens Varmepumpepulje. Puljen er ikke altid åben; den åbner som regel i løbet af maj måned.

Ønsker du at søge tilskud, kan du læse om, hvordan du gør her.

Ja.
Hvis du bor uden for et fjernvarmeområde og ikke allerede har en varmepumpeløsning, kan du søge tilskud fra Energistyrelsens Varmepumpepulje.Puljen er ikke altid åben.
Ønsker du at søge tilskud, kan du læse om, hvordan du gør her.”

Hvis man skifter fra naturgas, er det også muligt at søge om gebyrfri afkobling af gassen hos Evida gennem Afkoblingsordningen.
Læs mere om mulighederne her.

Du kan forsøge at sælge olien og eventuelt også olietanken. Alternativt kan vi vente med at installere varmepumpen, indtil olien er opbrugt.

Vi kan også tilbyde at hjælpe med aftømning af en mindre rest olie i en fritstående tank.

Det er bedst at opvarme sit hus/ejendom med en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarme, fordi det er billigt i drift, miljøvenligt og giver en stabil varme året rundt. Begge løsninger udnytter naturlig energi fra luften eller jorden, hvilket sparer både penge og CO₂. Det er en fremtidssikret og komfortabel måde at opvarme både huset og det varme vand på.

En varmepumpe er sammenlignet med andre varmekilder, effektiv og miljøvenlig, fordi den bruger mindre energi, udleder mindre CO₂ og kan reducere varmeregningen.

Ja, en varmepumpe er bedre for klimaet, fordi den udleder mindre CO₂ ved at bruge energi fra naturen og kræver mindre elektricitet end traditionelle opvarmningsformer som olie- og gasfyr.

Jordvarme fungerer ved, at en jordslange graves ned i cirka én meters dybde. I slangen cirkulerer en frostsikker væske, som opsamler varme fra jorden, der er opvarmet af solen. Væsken føres tilbage til en varmepumpe, som omdanner denne lave temperatur til centralvarme til huset. Varmepumpen regulerer automatisk temperaturen efter behov året rundt og kan nemt betjenes via et display eller online fra computer, tablet eller mobil.

I princippet må man gerne installere jordvarme i en sø, men det kræver tilladelse fra kommunen, og det kan være kompliceret at få slangerne lagt korrekt på søbunden.

Hos Klimadan har vi over 40 års erfaring og vores medarbejdere står altid klar til at følge dig igennem hele processen. Sammen afdækker vi dine behov og finder den løsning, der passer bedst til dig og din husstand. Efterfølgende står vi for montering og installation, og vi tilbyder også en serviceordning, der har åbent alle dage hele året.

Book et uforpligtende møde her

Ja, hvis varmepumpen er koblet online, er det muligt at styre nogle funktioner fra en mobiltelefon.

Der er ofte mulighed for online opkobling, så man kan fjernstyre nogle funktioner via pc eller app.

Det kan også give mulighed for fjernsupport og notifikationer, hvis der er fejlalarm.

Mange varmepumper har også mulighed for kalenderplanlægning og er Smart Grid Ready (SG Ready).

Smart Grid Ready betyder, at varmepumpen kan tilpasse sit strømforbrug til perioder, hvor elnettet har lav belastning, eller hvor strømmen er billigst og mest klimavenlig. En Smart Grid Ready-varmepumpe kan kommunikere med elnettet og modtage signaler om, hvornår det er bedst at køre, f.eks. når der er overskud af vind- eller solenergi. Dette gør varmepumpen mere energieffektiv, sænker driftsomkostningerne og hjælper med at udnytte vedvarende energi optimalt.

Luft til vand varmepumpe - PowerSaverAir.

Har du spørgsmål om din varmepumpe?