Book et besøg

Hjem  /  Nyheder  /  Nu kan virksomheder få varmepumper på abonnement

Nu kan virksomheder få varmepumper på abonnement

EWII tager sin egen medicin

EWII og Klimadan A/S samarbejder om at tilbyde varmepumper på abonnement til virksomheder. Klimadan har leveret og installeret en luft til vand varmepumpeløsning på 315 kW fra Carrier til Energikoncernen EWIIs eget hovedsæde i Kolding.

Løsningen opvarmer kontorer og værkstedsarealer for de ca. 300 medarbejdere som dagligt arbejder på hovedstædet.

EWII tæt på teknikken

Vi tager vores egen varmepumpemedicin med denne løsning” udtaler Oliver Wolgast, Direktør for Renewables,
Trading og Consulting, og fortsætter, “Vi vil gerne demonstrere at løsningen fungerer i lidt større skala, og at vi er sikre på, at det er en god forretning for vores kunder”. Løsningen leverer den forsyningssikkerhed som man klassisk forbinder med et forsyningsselskab, og samtidigt konverteres en eksisterende olie- eller gasvarmeløsning med en billigere og mere energirigtig løsning ved at installere en varmepumpe.

Varmepumperne, som Klimadan har dimensioneret og installeret, kommer fra Carrier og består af 3 luft til vand enheder á 105 kW.

Løsningen skal have en høj effektivitet og kunne overvåges af EWII, og dette har været et kardinalpunkt for EWII, og derfor har Senior Projektleder Martin Vesterbæk også fulgt installationen tæt. Martin udtaler: “Vi har sammen med Klimadan haft fokus på, at kunne levere kvalitet i løsningen, hele vejen igennem, fra installation til drift”.

Store fordele for både private virksomheder og offentlige institutioner

Adm. Direktør hos Klimadan, Søren Norman Andersen er meget positiv. “Vi har haft dialog med mange kunder siden efteråret, og især kommuner og skoler er meget interesserede i at høre mere om varmepumper på abonnement”, nævner han og fortsætter, “f.eks. opnår en kommune 3 ting ved en varmepumpeinstallation på abonnement: en driftsbesparelse fra dag 1, et positivt bidrag til Co2 regnskabet, og den sikkerhed som forbindes med at være kunde hos et forsyningsselskab, som via Klimadan står for drift og vedligehold”. Typisk koster det 15% af investeringsbeløbet at igangsætte et projekt.

Ændring i kølemiddellovgivningen

Jesper Folling Jørgensen, Projektchef hos Kimadan, fortæller at han også er tilfreds med løsningen, og gør opmærksom på, at den ændring i kølemiddellovgivningen, som Miljøstyrelsen indførte med virkning fra 1. januar 2019, betyder, at vi kan gå op til 50 kg fyldning på hver varmepumpe.

“Dermed kan vi lave en stor og effektiv varmepumpeløsning til en meget skarp pris” udtaler Jesper.

Læs mere om EWII og varmepumper på abonnement her.

Læs mere om Carrier her.

Fordele ved varmepumper på abonnement:

Få glæde af varmepumpens fordele uden omkostninger og risiko ved indkøb og drift.

  • Lav opstartsomkostning
  • Fast konkurrencedygtig varmepris
  • Fast overvågning af driften
  • Ingen uforudsete omkostninger
  • Fri service og reparationer