Book et besøg

Hjem  /  Nyheder  /  Nu falder prisen pr. installeret kW på store varmepumper

Nu falder prisen pr. installeret kW på store varmepumper

Danmark har gennem en årrække været foregangsland på mange felter inden for både energiområdet og det miljøpolitiske område og dette specielt i en tid hvor kølemidler var forurenende. Dette har bl.a. resulteret i, at Danmark har nogle specielle begrænsninger på fyldningsmængder på maksimum 10 kg i kølekredse i bl.a. varmepumper. Udviklingen af bedre kølemidler, kaldet HFO, har nu givet varmepumpe producenter adgang til syntetiske kølemidler med en GWP værdi (Global Warming Potential) på omkring 0.

Fra 1. juli 2017 er der sket en ændring i lovgivningen, således at der nu ikke længere skal søges dispensation til anlæg med syntetiske kølemidler med GWP under 5 med en fyldning over 10 kg.

Det er godt nyt for mange erhvervs- og industrivirksomheder samt forsyningssektoren, som nu får mulighed for varme- og køleløsninger med et alternativt kølemiddel i forhold til de kendte naturlige kølemidler, som f.eks. ammoniak, CO2 eller propan.

Salgschef Søren Jensen glæder sig over udviklingen og udtaler: ’Varmepumper med HFO arbejder med et meget lavere tryk end maskiner med naturlige kølemidler, og derfor er prisen på maskinen helt simpelt billigere pr. kW både i indkøb, installation og drift. Hertil kommer, at der med HFO maskinerne kan produceres en fremløbstemperatur på hele 85 grader.’

Hos Klimadan er man glade for, at kunne tilbyde vores erhvervs- og industri kunder, inklusiv forsyningssektoren, varmepumper til miljøvenlig opvarmning, køling og varmegenvinding. Det er varmepumper fra Carrier baseret på HFO kølemidlet, og produktprogrammet dækker løsninger i flere MW.

Søren Jensen fortsætter: ”Der er ingen tvivl om at løsninger med HFO dækker et hul i markedet, hvor vi nu med en regelændring, får mulighed for at fremme den grønne omstilling, med varmepumper med kølekredse ud over 10 kg.”

Varmepumperne er udviklet og produceret af Carrier, som er en verdensopspændende industrikoncern med mange års erfaring med varme- og køleløsninger. Varmepumperne er standardprodukter, hvilket betyder at det er et solidt og gennemtestet produkt med en høj effektivitet med høje COP værdier.