Book et besøg

Hjem  /  Nyheder  /  Boligejere går sammen og køber varmepumper

Boligejere går sammen og køber varmepumper

Carsten Mortensen står og læner sig op af sin varmepumpe fra Klimadan.

Grøn bundlinje med fælleskøb af varmepumper

På billedet ses Carsten Mortensen med sin nye varmepumpe.

På initiativ af Energialliancen i trekantsområdet (Vejle, Kolding, Middelfart, Fredericia, Billund og Vejen Kommuner) og oplæg fra www.sparenergi.dk, er der for et stykke tid siden afholdt informationsmøder om  muligheder i forbindelse med at skifte fra de miljøforurenende oliefyre til mere miljørigtige løsninger med varmepumper. I forbindelse med disse møder kunne boligejerne skrive sig på en liste over ”seriøse boligejere”, der var indstillet på at udskifte oliekedlerne. Herfra tog boligejerne selv kontakt til de leverandører som de gerne ville have tilbud, med en smule facilitering fra kommunerne.

Selvfølgelig giver det mening at slå sig sammen med andre boligejere, når man skal smide oliefyret ud og købe en effektiv varmepumpe. Det giver stordriftsfordele og mulighed for at sparre med andre boligejere om fordele og ulemper ved de forskellige tilbud på varmepumper.

Sådan udtaler Carsten Mortensen, indehaver af Frishop.dk, der er formand for den borgergruppe, der sammen har indhentet tilbud på varmepumper. Gruppen, der er 5 og måske bliver 7, indgår nu en aftale med Klimadan.

Energikonsulent Peter Davidsen fra Klimadan udtaler:

Jeg er stolt over at boligejerne valgte vores tilbud. Boligejerne har været spændende at arbejde med, ikke mindst fordi de havde forberedt sig godt. Inden Klimadan blev bedt om at byde på opgaven havde boligejerne allerede været til informationsmøder om udskiftning af olikedler. Det er ikke sidste gang vi byder på denne type opgaver, og håber der kommer flere af denne slags initiativer

Det er en type projekter, som vi vil se langt flere af. I hvert fald hvis det er op til borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, Middelfart Kommune. Johannes Lundsfryd Jensen udtaler:

Vi arbejder benhårdt på grøn omstilling og bæredygtige fællesskaber, altså at vi sammen med borgerne tager initiativer og skaber fælles bæredygtige resultater. Fælleskøb af varmepumper er et rigtig godt eksempel på at kommunerne servicerer borgerne med råd og vejledning, faciliterer møder og alt bøvlet. Jo, det kan virke nytænkende og vildt at vi sådan understøtter fælleskøb af varmepumper. Men det er jo grundlæggende fuldstændig i tråd med det en kommune egentlig er, nemlig et fællesskab om at løse fælles interesser og behov, hvad enten det er undervisning, ældrepleje eller kollektive energitiltag. At borgerne i dette projekt sparer penge og reducerer co2udledningen med 15-25 tons i dette projekt er en gevinst for den enkelte og samfundet”.

Vil du høre mere om projektet, eller vil du høre hvad du kan spare ved at droppe oliefyret til fordel for en varmepume fra Klimadan, er du meget velkommen til at ringe til:

Peter Davidsen, Energikonsulent

Tlf.: 23 40 28 24

Mail: pda@klimadan.dk

Historien er bl.a. bragt her:

https://ienergi.dk

https://bygtek.dk