Vigtigt for valget af varmepumpe

Når du skal finde ud af, hvilken varmepumpe der passer til netop dit behov, spiller mange faktorer ind. Hvordan bor du, hvor mange er der i husstanden, hvor stort er behovet for varmt vand? Og måske frem for alt: Lever anlægget op til det anførte, og er installatøren i stand til at montere varmepumper?

Virkningsgrad

Virkningsgraden – også kaldet COP (Coefficient of Performance) – er et udtryk for effektiviteten af varmepumpen under forudbestemte betingelser; COP er derfor ikke en gennemsnitlig beregning af virkningsgraden set over et år.

Årsvirkningsgraden – også kaldt SCOP (Season Coefficient of Performance – sommetider betegnet som ÅCOP på dansk) er, i modsætning til COP, den gennemsnitlige beregning af virkningsgraden set over et år. SCOP er derfor den bedste indikator til at vurdere, hvor effektiv en varmepumpe er.

SCOP er et langt mere retvisende mål for en varmepumpes effektivitet, da man udregner gennemsnittet af hele året i både de varme sommermåneder og den kolde vinterperiode.

De fleste producenter vælger at rapportere varmepumpens effektivitet som COP (Coefficient Of Performance).

Vær opmærksom, når du sammenligner værdier

Du er nødt til at være forsigtig, når det handler om effektivitet. En høj COP-værdi målt ved særlige betingelser, uden at tage højde for energiforbrug af alle systemkomponenter – såsom cirkulationspumper – kan give tilsyneladende høje værdier.

En COP-værdi kan udregnes med udgangspunkt i mange forskellige temperatursæt (inde-/udetemperaturer). Derfor er det vigtigt, at du sammenligner COP-værdier ud fra de samme forudsætninger.

Den faktiske virkningsgrad

Selvom SCOP er mest retvisende, er den dog stadig en teoretisk udregnet værdi, som ikke nødvendigvis afspejler virkeligheden. Bygningens størrelse, geografiske placering og hvor mange mennesker, der bor i den, er nogle af de faktorer, der påvirker det overordnede billede.

 

 

Produktion af varmt vand

Cirka 20 procent eller mere af en varmepumpes energiproduktion anvendes til at producere varmt vand. Derfor er det vigtigt, at der dimensioneres efter det individuelle forbrug, da varmt vand tegner sig for en stigende andel af de fleste boligers energi – En årsag til det er, at vores vandforbrug stiger, mens husene bliver bedre isolerede, så behovet for rumopvarmning falder. Det bliver derfor stadig vigtigere, at det varme vand produceres med en så høj årlig virkningsgrad som muligt.

Det er også vigtigt med en hurtig gen af varmtvandsbeholderen, så ingen behøver at vente på det varme vand. Dette skal ske med de lavest mulige driftsomkostninger, hvilket afspejler sig i Klimadans varmepumper.

TWS-teknologi fra Thermia

TWS (Tap Water Stratification) er en patenteret varmeteknologi til produktion af varmt brugsvand udviklet af Thermia. Teknologien sørger for, at det varme brugsvand produceres hurtigere og ved en højere temperatur end med traditionelle teknikker.

Læs mere på Thermia.dk

HGW-teknologi fra Thermia

HGW (Hot Gas Water Heater) er en patentanmeldt varmeteknologi udviklet af Thermia, hvor man udnytter rumopvarmningen til også at producere varmt brugsvand. Resultatet er, at når varmepumpen opvarmer dit hjem, producerer den samtidig varmt brugsvand.

Læs brochure

Læs mere på Thermia.dk

 

 

Valg af leverandør

Vælg den rigtige leverandør

Bag en god varmepumpeløsning er der en forhandler, der tager det fulde ansvar. Forhandleren skal sikre, at den vurdering, der foretages, passer til boligens behov: Hvor meget varme, og hvor meget varmt vand skal der produceres? Her er du selv med til at afgøre, hvad der kræves af varmepumpen, før den leverer den ønskede komfort, og du får den bedst mulige driftsøkonomi.

En sådan seriøs og professionel forhandler er Klimadan.

Et varmesystem i balance

En for stor varmepumpe giver højere investeringsomkostninger men muligvis lavere driftsomkostninger. Tilsvarende vil en for lille varmepumpe give lavere investeringsomkostninger men højere driftsomkostninger. En korrekt dimensionering giver en optimal balance mellem investering og driftsomkostninger.

Service:

Det betyder meget for os, at du som kunde føler dig tryg hos os. En stor del af investeringen i en varmepumpe handler om tryghed og sikkerhed i at få den nødvendige service både før, under og efter installationen.

Vores varmepumper er hovedsageligt produceret i Danmark og Sverige, og er derfor tilpasset til det danske klima. Men fejl kan opstå, og derfor anbefaler vi, at du  tegner en serviceaftale ved køb. Med serviceaftalen får du blandt andet fem års totalgaranti på din varmepumpe, og du får et hold af vores egne, veluddannede teknikere med mange års erfaring med netop vores pumper. De laver ikke blot det lovpligtige, årlige serviceeftersyn, de er også at fange på telefonen mellem klokken 7 og 21 alle årets dage og via vores landsdækkende vagtordning, hvis problemet ikke kan klares via telefonen.

Klimadans serviceaftale omfatter også:

  • Gratis telefonsupport alle årets dage
  • 20% rabat på kørsel, arbejdsløn mm. Ved ikke-garanti tilkald
  • Ret til opdatering af software
  • Mulighed for tilkald udenfor normal arbejdstid op vagten

Læs mere om vores 5 års garanti

Få mere information

 

Bestil et gratis besøg

Med en varmepumpe eller jordvarmeanlæg, er der oftest mulighed for at spare rigtig mange penge på varmeregningen.

Kontakt en energikonsulent

Vi vil altid gerne høre fra dig og være behjælpelige med at svare på eventuelle spørgsmål.

Bestil en gratis brochure

Læs meget mere om alle vores varmepumper og dine muligheder for en grønnere energiløsning i vores brochurer.

Tryghed
Landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du fem års totalgaranti på din varmepumpe og serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.

Vi bruger cookies til at forbedre din besøgsoplevelse på vores hjemmeside. Læs mere…