fbpx
Book et besøg

Sådan fungerer det

Sådan virker jordvarme

1. Jordslanger

Jordslangen er en kraftig plastslange, der er designet til at have meget lang holdbarhed. Slangen nedgraves i én meters dybde, og slangens længde tilpasses husets varmebehov og jordtypen. Jordvarmeanlægget henter varmen fra jorden ved at cirkulere en frostsikker væske ud gennem jordslangerne og tilbage til varmepumpen. Jorden opvarmes af solen i sommerhalvåret, og varmen lagres i jorden, så̊ der er rigeligt til hele vinteren.

2. Varmepumpen

Selve varmepumpen er den ’teknologiske kerne’ for jordvarmeanlægget. Varmepumpe er indbygget i et kabinet, og omsætter den lave temperatur for jordslangerne til centralvarme. Varmepumpen er forsynet med en avanceret styreenhed, som selv regulerer temperaturen efter behov, både sommer og vinter. Betjeningen foregår ganske enkelt via et display på fronten af kabinettet, som er på størrelse med en skabsfryser. Betjening kan også ske fra computer, tablet eller mobil via et online modul

3. Centralvarme

Centralvarmen er vand, som cirkulerer i radiatorerne og/eller gulvvarmen samt anvendes til at opvarme det varme brugsvand. Dette kredsløb fungerer på samme måde, hvad enten det er en varmepumpe, et oliefyr eller et gasfyr, som opvarmer centralvarmen.

Vidste du?

  • At hvis du har et oliefyr, kan du spare 50 – 60% på din varmeregning med et jordvarmeanlæg, hvilket betyder, at anlægget typisk er betalt tilbage på 5-8 år.
  • At et jordvarmeanlæg er utroligt driftssikkert, og kræver stort set ingen vedligeholdelse, dog skal der en gang om året foretages et lovpligtigt eftersyn af et autoriseret firma.
  • At et jordvarmeanlæg giver en 100% dækning af husets varmebehov, og der er således ikke behov for supplerende opvarmningskilder.
  • At en korrekt dimensioneret jordslange aldrig løber tør for energi, og der dannes derfor aldrig permafrost.
  • At en nedgravet jordslange ikke har nogen synlig effekt på bevoksningen i den del af haven, hvori jordslangen er nedgravet.
  • At jordvarme er en meget miljøvenlig form for boligopvarmning, da en stadig større del af Danmarks el laves af vindmøller.
  • At jordvarme har en meget positiv indvirkning ved beregning af energirammen for nye huse bygget efter det nye bygningsreglement.
  • At for hver kW man sender ind i en varmepumpe, får man mellem 2,5 og 5 kW varme igen.

 

Få mere information

 

Bestil et gratis besøg

Med en varmepumpe eller jordvarmeanlæg, er der oftest mulighed for at spare rigtig mange penge på varmeregningen.

Kontakt en energikonsulent

Vi vil altid gerne høre fra dig og være behjælpelige med at svare på eventuelle spørgsmål.

Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)
Bliv ringet op

Hør mere om alle vores varmepumper og dine muligheder for en grønnere energiløsning.

Tryghed
Landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du fem års totalgaranti på din varmepumpe og serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.