Book et besøg

Hjem  /  Kold fjernvarme

Fælles jordvarme

Beregn din besparelse og få svar med det samme

Gå til beregner

Individuelle varmepumper sammen med et termonet kombineres til en unik kollektiv løsning

Fælles fjernvarme eller ”kold fjernvarme” er et nyere koncept, som giver varmeforsyningsselskaberne mulighed for at nå ud til nye kunder som ikke er tæt på det eksisterende net. F.eks. til nyudstykkede grunde. Derved spares omkostninger til en dyr stikledning.

Kold fjernvarme er en hybrid mellem fjernvarme og individuelle varmepumper. Det består af et energioptag f.eks. fra jordvarme (det kan være både horisontal eller vertikal jordvarme) og et ledningsnet af uisolerede plastrør med brinevæske – også kaldet thermonet. Udover ledningsnettet og jordvarmeboringerne, sættes der en individuel Klimadan varmepumpe med en separat måler op ved hver husstand.

Det giver forsyningsselskaberne en helt unik og ny dimension, hvor der leveres varme direkte til slutbrugerne uden direkte kobling til det fælles forsyningsnet. Slutbrugeren betaler kun for varmeforbruget.

Med ”kold fjernvarme” er det ikke nødvendigt for forsyningsselskaberne at anlægge nye og dyre stikledninger for at nå ud til kunder, som er langt fra forsyningsnettet. ”Kold fjernvarme” er ligesom Klimadans andre varmepumpeløsninger baseret på vedvarende energi og er derfor godt for både forbrugernes økonomi og miljøet.

”Kold fjernvarme” kan designes på flere måder, og det kræver derfor altid en individuel og skræddersyet løsning. Det er vi hos Klimadan eksperter i med mange års erfaring, og vi sidder klar til at lave en individuel løsning, der passer til din virksomhed. Klimadans egne montører sørger for en gnidningsfri installation. Montørerne arbejder udelukkende med montage af varmepumper, og derfor ved de hvad der skal til for, at du får mest ud af dine varmepumper.

Ligeledes er det Klimadans egne teknikere og servicemedarbejdere som kommer ud til varmepumperne, når det årlige serviceeftersyn skal udføres. Har du spørgsmål til driften eller lignende er der, med vores serviceabonnement, support alle årets dage fra kl. 7 til 21.

Klimadan har landsdækkende service

Med vores landsdækkende serviceaftale får du tryghed på din varmepumpe samt serviceeftersyn og vagtordning udført af vores egne, veluddannede teknikere.